Let’s GO!

Je bent nu slechts enkele stappen verwijderd van het dark web. Let op, er word veel gewaarschuwd voor de gevaren van het dark web, en dit is niet zonder redenen. Het is dus enorm belangrijk dat je jezelf onvindbaar maakt. Het TOR netwerk zorgt ervoor dat je niet rechtstreeks verbinding maakt maar via meerdere tussenstations. Hierdoor blijft je anonimiteit gewaarborgd. Het gebruik van de TOR browser alleen is nog niet voldoende om het dark web veilig te bezoeken. Hiernaast dien je een VPN te downloaden, en altijd in te schakelen voordat je het dark web bezoekt. Dit programma versleuteld de informatie die jou computer verstuurd en verbergt je IP adres, waardoor je in principe onvindbaar bent geworden.

Stap 1         Kies een betrouwbare VPN (virtual private network)

VPN_explained_transparent_grey

Er zijn zeer veel aanbieders van VPN, maak hierin een weloverwogen keuze. Er zijn verschillende voor en nadelen te bedenken bij iedere afzonderlijke aanbieder. Een goede en betrouwbare aanbieder is bijvoorbeeld PureVPN.

Download PureVPN

Stap 2         Download de TOR browser

images

Download TOR

Stap 3         Open de TOR browser!

torbrowser-win-en-v01-012

Gefeliciteerd, je bent nu op het dark web aangekomen!

De sites van het dark web eindigen altijd met .onion en zijn uitsluitend via het TOR netwerk te bereiken. Je zult zien dat ze in je normale browser niet werken. De sites veranderen voortdurend van url en zijn vaak moeilijk te vinden. Er zijn verschillende sites op het gewone internet waarop men overzichten van .onion sites kan vinden.

Om je op weg te helpen is hier een site met de top 50 populairste dark web sites.

Links 2017

Ook heeft het dark web een aantal eigen zoekmachines, zoals duck duck go.

Kopieer onderstaande url en plak deze in de TOR browser om duck duck go te openen.

https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Veel succes!